Piure de spanac cu ciuperci

Ingrediente:

  • 300g spanac congelat sau proaspăt
  • 200g ciuperci
  • 4-5 grăunţi de usturoi
  • 2 cepe mici sau una mai mare
  • O lingură ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Ceapa şi ciupercile le-am tocat mărunt cu ajutorul robotului de bucătărie. Într-o tigaie de ceramică, am pus spanacul decongelat şi mărunţit bine cu o jumătate de cană de apă. Peste el am adăugat usturoiul pisat şi ingredientele tocate mărunt, sare si piper. Am lăsat timp de 15-20 de minute tigaia cu capac la foc mic, până când spanacul şi-a schimbat uşor culoarea.

Abia atunci am adăugat uleiul, am amestecat bine 2-3 minute, după care am luat tigaia de pe foc.

Preparatul este bun atât cald, servit cu mămăliguţă, cât şi rece cu roşii cherry, argei roşu sau turte ca la bunica (reteta aici).

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *