Piure de spanac cu mamaliguta si ou

Reteta recomandata dupa varsta de 10 luni

Ingrediente

  • 200g spanac
  • 1 cartof mic
  • 1 graunte usturoi
  • 2-3 linguri lapte
  • 1/2 lingurira unt
  • un ou
  • o cana malai

Mod de preparare:

Spanacul se curate de codite si se spala bine sub jet de apa rece. Se pune la fiert la aburi, timp de aproximativ 15 min. Se poate fierbe si in apa, dar isi va pierde mult din continutul bogat de vitamine si isi va schimba culoarea.

Intre timp, intr-o craticioara separata sau intr-un alt sertar al steamer-ului, se pune cartoful la fiert si se lasa pana se patrunde bine. Grauntele de usturoi se curata si se pun in blender, se adauga untul, cartorful si spanacul scurs bine. Se amesteca bine pana devine o pasta omogena. Se adauga laptele si optional un praf de sare si se mai amesteca putin.

Intre timp se prepara si mamaliguta, in mod clasic: o parte malai, 2 parti apa, optional un praf de sare, se fierb la foc mic pana se intareste.

Oul se fierbe tare, separat de restul ingredientelor sau se poate face ochi tare, in apa sau intr-o tigaie teflonata, fare ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *