Spanacul, nu este pe placul tuturor, dar în special al micilor mofturoşi. Însă atunci când este pregătit astfel încât să îi atenueze gustul şi chiar culoarea :), iar totodată când este servit în combinaţia potrivită, nu poate decât să fie o bucurie pentru toată lumea.

Iată interesanta reţetă a Irinei Modog, prietena noastră mămică, ce a reuşit să facă din acest preparat, un preparat pe gustul întregii sale familii.

Piure de spanac cu pulpe crocante la cuptor

 

Ingrediente:

  • 4-5 pulpe inferioare de pui
  • 1 kg spanac
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri de făină
  • 1/2l lapte
  • sare piper
  • ulei (de măsline de preferat)

Mod de preparare:

Spanacul se pune la fiert în apă cu sare, iar după ce se înmoaie se lasă la scurs şi la răcit într-o sită.

Între timp pulpele de pui se spală bine, apoi se condimentează şi se stropesc cu o lingură de ulei. Se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul încins la 150 grade. După ce s-au făcut la interior, se măreşte temperatura la 200 grade pentru a se rumeni frumos la suprafaţă.

Spanacul răcit, se toacă mărunt şi se pune într-o crăticioară neaderentă, iar peste el se adaugă 2 linguri de ulei (sau unt), usturoi tocat foarte mărunt sau pisat şi se lasă aşa, nu mai mult de un minut.

Se adaugă imediat făina dizolvată în lapte, amestecând uşor. Se lasă la foc mic să fiarbă, până s-a îngroşat puţin, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se opreşte focul şi se serveşte piureul de spanac alături de pulpele la cuptor crocante.

Poftă mare!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *