Piure de urzici cu usturoi şi roşii deshidratate

Reţetă recomandată după vârsta de 1 an

A venit primăvara aşa că au apărut deja pe piaţă primele urzici, alimente extrem de sănătoase folosite ca plante medicinale în cure pentru regenerarea organismului şi pentru detoxifierea lui.
Urzicile conţin un număr mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofilă, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substanţe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone.
Pentru copii şi nu numai, urzicile reprezintă un aliment minune ce remineralizează organismul şi luptă împotriva anemiei, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi au efect benefic împotriva bronşitei şi astmului.

Ingrediente:
–    200 g urzici
–    o ceaşcă de lapte proaspăt
–    un cubuleţ unt
–    2 grăunţi de usturoi
–    2-3 feliuţe roşii uscate deshidratate
–    busuioc proaspăt

Mod de preparare:
Urzicile se fierb la aburi timp de 20 de minute după care se scot şi se scurg bine. Într-o crăticioară se  fierbe laptele şi apoi se adaugă urzicile, iar fierberea mai continuă pentru încă 10 minute. Se adaugă apoi roşiile uscate mărunţite bine, usturoiul pisat, busuiocul proasptat şi untul. Se mai lasă încă 2-3 minute pentru a se întrepătrunde gusturile, iar apoi se opreşte focul.
Peparatul se serveşte cald sau rece alături de mămăliguţă şi ou fiert.

DSCN2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *