Piure de urzici

Ingrediente:

  • 1/2 kg urzici
  • 100g roşii în suc propriu
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 6-7 căţei de usturoi
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Urzicile se curăţă de codiţe şi se spală bine. Această este partea cea mai dificilă. După care se pun în apă clocotită şi se lasă cetava minute până se înmoaie puţin. Se scurg uşor şi se pun într-o tigaie de ceramică.

Se adaugă usturoiul pisat, sarea, piperul, roşiile mărunţite şi un polonic din apă în care au fiert. Se lasă aşa la foc mic, până scade bine. Atunci se adaugă şi uleiul, se amestecă bune şi se opreşte focul.

Se servesc reci sau calde cu mămăliguţă!

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *