Pizza altfel

Ingrediente
- 1 pachet de drojdie uscată (5-7 gr)
- 1 și 1/3 cană de apă călduță
- 3-4 căni făină de grâu
- 1 lingură de ulei de măsline, plus suplimentar pentru ungere castron și periaj crustă
- 1 lingură de miere
- 1 și 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
- Amestecați drojdia cu apă într-un castron și lăsați aproximativ 5 minute.
- Amestecați la blender 3 căni de faina și sarea.
- Adăugați uleiul de măsline și mierea peste amestecul de drojdie amestecând bine.
- Adăugați amestecul lichid peste cel cu făină și amestecați până când devine elastic. Dacă aluatul este prea umed și lipicios, adăugați mai multă făină până când ajunge la o consistență moale și elastică.
- Lăsați aluatul să crească timp de 1 oră. Aluatul se va dubla în dimensiune.
- Încălziți cuptorul la 220 °.
- Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământați timp de 15 secunde. Tăiați în 4 bile egale și aplatizați cu mâinile într-un disc. Lăsați discurile să se odihnească timp de 5 minute.
- Puneți câte un disc în forma de copt, adăugați sos si topping-urile dorite.
- Coaceți 10-15 minute.