aluat-altfel-de-pizza.

Ingrediente

  • 1 pachet de drojdie uscată (5-7 gr)
  • 1 și 1/3 cană de apă călduță
  • 3-4 căni făină de grâu
  • 1 lingură de ulei de măsline, plus suplimentar pentru ungere castron și periaj crustă
  • 1 lingură de miere
  • 1 și 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

  1. Amestecați drojdia cu apă într-un castron și lăsați aproximativ 5 minute.
  2. Amestecați la blender 3 căni de faina și sarea.
  3. Adăugați uleiul de măsline și mierea peste amestecul de drojdie amestecând bine.
  4. Adăugați amestecul lichid peste cel cu făină și amestecați până când devine elastic. Dacă aluatul este prea umed și lipicios, adăugați mai multă făină până când ajunge la o consistență moale și elastică.
  5. Lăsați aluatul să crească timp de 1 oră. Aluatul se va dubla în dimensiune.
  6. Încălziți cuptorul la 220 °.
  7. Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământați timp de 15 secunde. Tăiați în 4 bile egale și aplatizați cu mâinile într-un disc. Lăsați discurile să se odihnească timp de 5 minute.
  8. Puneți câte un disc în forma de copt, adăugați sos si topping-urile dorite.
  9. Coaceți 10-15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *