Pizza cu aluat fraged

Ingrediente:

  •  500g făină
  •  250ml apă
  •  Un praf de sare
  •  Un pliculeţ drojdie
  •  3 linguri ulei măsline
  •  o mână de mălai
  •  5-6 linguri sos de roşii
  •  200g brânză telemea de vacă
  •  300g şuncă de Praga
  •  1 dovlecel
  •  o cutie porumb
  •  o cutie ciuperci
  •  un ardei gras
  • 200g caşcaval

Mod de preparare:

Eu pentru prepararea aluatului folosesc maşina de pâine, dar se poate framânta la mâna punând într-un castronel făina, apa călduţă, uleiul, drojdia şi un praf de sare. Se frământă bine, după care se lasă să crească minim 30 de minute, până îşi dublează volumul.

Coca obţinută se împarte în două, se întinde în 2 foi subţiri şi se aşează în două tăvi tapetate cu foaie de copt pe care s-a presărat puţin mălai.

Blaturile de pizza se ung cu sos de roşii, se pune brânza tăiată feliuţe, apoi şunca, ardeiul tăiat julienne, dovlecelul tăiat rondele, se presară ciupercile tăiate şi porumbul, iar la sfârşit de aşează câteva felii subţiri de caşcaval.

Se dau tăvile la cuptor câte 15 minute şi se lasă până se rumenesc bine.

Pizza cu aluat fraged

Se serveşte caldă, cu sos de roşii sau ketchup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *