Pizza cu aluat pufos şi uşor crocant

Cui nu îi place pizza? De la mic la mare, toată lumea adoară pur şi simplu acest preparat!
Secretul unei pizza reuşite, stă însă în aluat. Flori Vasilescu, mămăică şi ea a unui băieţel superb, ne-a împărtăşit secretul ei pentru o pizza cu blat pufos, dar fără să fie cocos, uşor crocant, dar nu cât să îţi rupi dinţii 🙂
Ingrediente:
Pentru aluat
- 600g de făină
- 400ml lapte
- 2 ouă
- 80ml ulei
- 1pliculeţ de drojdie
- 30g de zahăr
- 1linguriţă sare
Pentru umplutură
- caşcaval
- salam
- şuncă de pui
- cârnaţi
- ardei
- măsline
- 2 ouă
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un vas, iar în mijloc se adaugă drojdia uscată, zahărul şi 100ml lapte. Se amestecă cele 3 ingrediente, obţinând maiaua ce se lasă 10 minute să crească.
Apoi se încorporează pe rând sarea, restul de lapte, uleiul şi 2 ouă bătute.
Se frământă totul, până se obţine un aluat pufos şi elastic. Acesta se întinde în tava de copt tapetată cu hârtie, iar deasupa se presară ingredientele tăiate după bunul plac al fiecăruia: ouă bătute, şuncă de pui, salam, cârnaţi. Se presară măslinele tăiate feliuţe şi ardeiul tăiat julienne, iar la sfârşit caşcavalul ras.
Se dă la cuptor la foc potrivit,aproximativ 20 de minute până când blatul capătă o culoare aurie, iar deasupra se rumeneşte frumos.
Poftă grozavă să aveţi!