Pizza cu roşii, caşcaval şi măsline

Pizza-cu-roşii-caşcaval-şi-măsline

Ingrediente:

Aluat:

  • 100gr. unt
  • 180gr. făină
  • 2 linguri de apă

(puteţi folosi şi un pachet de foi din comerţ)

Umplutura:

  • 3 ouă
  • 300ml. smântână
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță cimbru proaspat
  • 150gr. brânză Cheddar
  • 50gr. parmezan
  • 4 roșii
  • 1 lingură nuci de pin

Garnitura:

  • 6 bucăţi măsline negre
  • 100gr. șuncă
  • 6 roșii cherry
  • cimbru proaspăt

 

Mod de preparare:

1. Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat într-un procesor de alimente.

2. Daţi aluatul la rece aproximativ 30 de minute.

3. Întindeţi aluatul, circa 24 cm în diametru, înţepaţi cu o furculiţă şi lăsaţi să se odihnească în frigider aproximativ 15 minute. Daţila cuptor la 200 °C timp de 15 minute.

4. Amestecaţi ouăle, smântâna, sarea și cimbrul şi turnaţi peste foaie. Adăugaţi brânza rasă şi roşiile.

5. Lăsaţi în cuptor 20 minute la 225 °C.

6. Spre final, presăraţi nucile de pin, adăugați măslinele, șunca, roșiile cherry și cimbrul.

Pofta bună la o pizza cu roşii, caşcaval şi măsline!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *