Pizza în forme de brioşe

La început de weekend îmi place întotdeauna să mă gândesc la prieteni dragi care îmi calcă pragul casei. Întodeauna îmi place să îi surprind şi să îi întâmpin cu ceva bun.
Pentru acest weekend voi încerca reţeta Florentinei Vasilescu, de brioşe aperitiv, care mi se pare că arată absolut extraordinar. Şi mai ales, am mare încredere în preparatele Florentinei care face în general nişte preparate excepţionale, poate şi datorită faptului că este şi expertă în produse de patiserie/cofetărie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 600g de făină
- 400ml lapte
- 2 ouă
- 80ml ulei
- 1 pliculeţ de drojdie
- 30g de zahăr
- 1 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- caşcaval (sau mozzarella)
- şuncă de pui
- opţional şi un alt mezel sau piept de pui fript
- ardei
- măsline
- 2 ouă
- 1-2 linguri de sos de roşii
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un vas, iar în mijloc se adaugă drojdia uscată, zahărul şi 100ml lapte. Se amestecă cele 3 ingrediente, obţinând maiaua ce se lasă 5 minute să crească.
Apoi se încorporează pe rând sarea, restul de lapte, uleiul şi 2 ouă bătute.
Se frământă totul luând din făină cât este necesar până se obţine un aluat moale, pufos şi elastic.
Se acoperă cu un prosop şi lăsăm la un loc călduţ, iar între timp mărunţim toate ingredientele
După minim 20 de minute, când a crescut suficient, aluatul se face biluţe mici care se pun în formele de brioşe şi se presează uşor.
Se ung deasupra cu sos de roşii, apoi se presară ingredientele în ordine aleatorie.
La sfârşit se pune oul bătut şi se introduc la cuptor la foc potrivit, aproximativ 20 de minute până când se rumenec frumos.
Să aveţi poftă!