Pizza-melcişor

Ingrediente:

Aluat:

  • 50gr. drojdie
  • 300ml. lapte
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură ulei
  • 500gr. făină

Umplutura:

  • 150ml. sos de roşii
  • 100gr. şuncă
  • 200gr. brânză rasă
  • 1 ardei gras roşu, fin tocat
  • 2 linguri oregano uscat

 

Mod de preparare:

1. Mărunţiţi drojdia într-un castron. Încălziţi laptele şi turnaţi un pic peste drojdie. Amestecaţi până se dizolvă.

2. Adăugați restul de lapte, ulei, sare şi făina. Frământaţi, acoperiţi cu folie de plastic și lăsaţi să crească aproximativ 1 oră. Presăraţi puţină făină pe masă şi întindeţi aluatul într-un dreptunghi.

3. Turnaţi umplutura, rulaţi pe partea lungă, tăiaţi în aproximativ 16 bucăți de dimensiuni egale şi răsuciţi. Aşezaţi în tavă şi lăsaţi într-un loc cald timp de 40 minute.

4. Coaceţi pizza melcişor la 200 °C aproximativ 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *