sâmbătă,noiembrie 27, 2021

Pizza rapidă la tigaie

O altă reţetă ce vine de la una dintre prietenele noastre mămici: pizza rapidă la tigaie.

Ingrediente:

  • 10-11 linguri făină
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • Un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • O ceaşcă caşcaval ras
  • O roşie tăiată cubuleţe
  • Un ardei feliat
  • O ceaşcă de ciuperci feliate
  • Dovlecel feliat
  • Carne feliată opţional (mezel sau carne de pui)
  • Sos de roşii

 

Mod de preparare:

Într-un castronel, se bate oul şi se amestecă cu iaurtul, apoi se adaugă uleiul şi se freacă bine compoziţia până se omogenizează.

Se adaugă făină treptat, amestestecată cu praful de copt, iar apoi se presară un praf de sare.

Se amestecă bine până obţinem un aluat mai gros, nu trebuie să curgă, dar nici să se înţepenească lingura în el.

Turnăm compoziţia într-o tigaie unsă cu puţin ulei şi nivelăm compoziţia.

Deasupra ungem cu sos de roşii, presărăm ingredientele, având grijă că ultimul ingredient să fie caşcavalul ras.

Tigaia se acoperă şi se pune pe aragaz la foc mic, sau dacă preferaţi la cuptor la foc minim pentru 15 minute.

Rapid, gustos, consistent!

Mulţumim Cristina Daniela Sirbescu şi pentru acesată reţetă minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *