Pizza vegetariană cu aluat uşor crocant şi aromat

Pentru blat:
- 500g făină albă (650)
- 300ml apă
- un pliculeţ drojdie
- o linguriţă rasă de zahăr brun
- o lingură lapte
- un praf de sare
- o linguriţă busuioc
- o linguriţă oregano
Pentru umplutură:
- 1 dovlecel verde (zucchini)
- o mâna de roşii cherry
- 2-3 crenguţe de broccoli
- o mâna de ciuperci
- o mâna de măsline feliate
- 250 g porumb (nouă ne place cu mult porumb)
- 200g parmezan (sau caşcaval)
- 150 g mozzarella
- 100g pastă de roşii cu ardei
Mod de preparare:
Drojdia am frecat-o cu o lingură de lapte şi puţin zahăr şi le-am lăsat aşa câteva minute, apoi împreună cu restul ingredientelor pentru blat le-am pus pe toate în vasul maşinii de făcut pâine pentru a se frământă. Se poate bineînţeles frământa şi la mână. După ce s-a frământat bine, timp de 15 minute, am pus compoziţia să crească la cald şi am uitat de ea timp de vreo oră.
Între timp am tăiat dovlecelul rondele, roşiile cherry pe jumătate, broccoli l-am rupt în bucăţele mici.
Când aluatul s-a umflat până a ieşit din lighean l-am scos şi l-am mai frământat o dată, adauagnd încă puţină făină pe blatul de lucru că nu se lipească.
L-am întins în tavă de copt pe o foaie de pergament şi l-am mai lăsat acolo câteva minute. Nouă nu ne place aluatul prea pufos…ci mai crocant, dar totuşi moale.
Pe deasupra l-am uns cu sos de roşii şi ardei de la mama, apoi am început să aşez frumos legumele intercalate între ele. Am presărat mult porumb, apoi un strat generos de parmezan ras. La sfârşit, din loc în loc, am pus bucăţele de mozzarella.
La cuptor am lăsat-o la foc mare (peste 200grade) până s-a rumenit frumos la partea de jos, apoi am dat drumul şi la rezistenţa de sus (numai pentru câteva minute) să se rumenească uşor şi la suprafaţă.
Băieţii mei au declarat-o cea mai bună pizza de până acum 🙂
Şi a fost alegerea ideală pentru petrecerea noastră în pijamale pe care o avem săptămânal 😉