Pizza vegetariană cu blat crocant şi aromat

Ingrediente:

  • 10 g drojdie proaspătă
  • un vârf de linguriţă de zahăr
  • o linguriţă de lapte
  • o cană apă
  • făină cât cuprinde (aproximativ 2 căni)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 dovlecel
  • ½ vânătă
  • 150 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 150 g mozzarella
  • roşii pasate sau sos de roşii
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de prearare:

Într-un lighenaş se cerne făina, iar în mijloc se formează o gropiţă unde se adaugă drojdia frecată cu laptele şi cu zahărul, apa, un praf de sare, o linguriţă de oregano şi busuioc. Se frământă bine de tot, apoi se adaugă uleiul şi se frământă în continuare până se obţine un aluat consistent, elastic.

Se acoperă cu un prosopel şi se lasă să crească minim 30 de minute. Dacă vreţi să iasă mai pufoasă, lăsaţi la dospit o oră.

Se împarte în mai multe părţi în funcţie de tavă în care le coaceti (eu am împărţit în 2 şi am copt în tavă aragazului).

Se întinde bine coca, apoi se mai lasă câteva minute la dospit, timp în care tăiaţi legumele şi le presăraţi peste blat, după ce l-aţi uns cu 2-3 linguri de roşii pasate amestecate cu oregano şi busuioc.

La sfârşit aşezaţi feliile de mozzarella şi daţi la cuptorul preîncălzit la foc mare (225 grade).

Lăsaţi până se rumeneşte frumos la partea de jos, iar la suprafaţă capătă o culoare aurie.

Serviţi-o caldă, alături de o salată verde…sau de ce nu, simplă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *