Pizza vegetariană cu blat subţire, dar pufos

Ingrediente:

  •  500g făină
  •  250ml apă
  •  Un praf de sare
  •  Un pliculeţ drojdie
  •  3 linguri ulei măsline
  •  o mână de mălai
  •  5-6 linguri sos de roşii
  •  200g brânză tofu
  •  1 dovlecel
  •  o cutie porumb
  •  o cutie ciuperci
  •  doi ardei graş (unul roşu, unul verde)
  • 5-6 măsline feliate

Mod de preparare:

Eu pentru prepararea aluatului folosesc maşina de pâine, dar se poate framânta la mâna punând într-un castronel făina, apa călduţă, uleiul, drojdia şi un praf de sare. Se frământă bine, după care se lasă să crească minim 30 de minute, până îşi dublează volumul.

Coca obţinută se împarte în două, se întinde în 2 foi subţiri şi se aşează în două tăvi tapetate cu foaie de copt pe care s-a presărat puţin mălai.

Blaturile de pizza se ung cu sos de roşii, se pune brânza tofu tăiată feliuţe, apoi ardeiul tăiat julienne, dovlecelul tăiat rondele, se presară ciupercile tăiate, măsline şi porumbul.

Se dau tăvile la cuptor câte 15 minute şi se lasă până se rumenesc bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *