Plăcintă aperitiv

Vroiam să fac o pizza vegetariană, reţeta noastră clasică de miercuri seara când avem “petrecerea în pijamale”, însă nu am aveam prin casă nici pic drojdie, nici praf de copt, nici bicarbonat de sodiu…nimic. Nu ştiu cum se face că se terminaseră toate deodată. Dar ştiţi cum se spune, tot răul spre bine.
Aşa că am încropit repede un aluat pentru plăcintă….Invenţie pe loc. 🙂 Şi ce credeţi…băieţii mei au numit-o cea mai bună “chestie” pe care au mâncat-o vreodată. Aproape au terminat toată tava…chiar în seara când am făcut-o! A fost un real suces!
Ingrediente:
- 250g iaurt grecesc
- 100ml apă
- 100ml ulei
- făină cât cuprinde
- un dovlecel mic
- 6-7 ciuperci champignon măricele (eu am avut brune)
- 1 ardei roşu căpia
- sos de tomate
- 150g mozzarella
- 200g porumb
- un praf de sare
- 1 ou
- o lingură de lapte
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
Iaurtul se mixează cu un praf de sare, apoi se adaugă apă şi uleiul şi se omogenizează bine. Se adaugă făină cât cuprinde, până devine un aluat consistent, elastic şi nelipicios.
Se dă aluatul la rece timp de minim 30 de minute.
Aluatul rece se împarte în 5-6 părţi egale, se formează bile care apoi se întind în foi subţiri care se ung cu puţin sos tomat.
Ciupercile eu le-am tăiat foarte fin, la fel şi dovlecelul, ardeiul cubuleţe mici de tot, iar toate le-am presărat peste fiecare foaie, am presară apoi şi porumb şi mozzarella rasă şi am rulat fiecare foaie.
După ce am aşezat toate foile rulate în tavă tapetată cu foaie de copt, le-am uns cu oul bătut cu puţin lapte, am presărat oregano şi busuioc pe deasupra, apoi le-am copt la 200 de grade până s-au rumenit frumos şi la suprafaţă.
Să aveţi o poftă grozavă, zic! 🙂