placinta-aromata-cu-bacon-sunca-ciuperci-spanac

Ingrediente:

  • 300 grame de bacon feliat
  • 300 grame de spanac
  • 230 grame smântână
  • sare și piper după gust
  • 2 foi de plăcintă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, fin tocată
  • 200 – 300 grame ciuperci proaspete, tăiate în cubulețe
  • 2 căni de șuncă afumată fin tocată
  • 230 grame brânză, tocată
  • 230 grame brânză Cheddar, tocată
  • 115 grame parmezan, ras
  • 8 ouă
  • 1 și 1/2 cană smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 190 grade C. Puneți baconul într-o tigaie mare, adânca. Fierbeți la foc mediu-mare, până devine usor maroniu. Fierbeți spanacul, lăsați să se răcească, apoi scurgeți bine de apă.
  2. Încălziți uleiul de măsline în tigaie la foc mediu. Gătiți ceapa până se înmoaie și devine translucidă. Adăugați ciupercile, și fierbeți timp de 2 minute, sau până se înmoaie. Amestecați cu șunca și baconul fierte.
  3. Într-un castron mare, amestecați spanacul, smântâna, sarea și piperul. Turnați compoziția peste foaia de plăcintă și adăugați amestecul de bacon. Amestecați cele doua sortimente de brânză și parmezanul și presărați peste plăcintă. Amestecați ouăle cu patrunjelul, condimentați cu sare, piper și turnați peste plăcintă
  4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați timp de 5 până la 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *