Plăcintă-cu-bacon-brânză-și-roșii

Ingrediente:

  • 30gr. unt topit
  • 6 foi de patiserie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 felii de bacon tocat mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tocati mărunt
  • 400gr. roșii tocate
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un pumn de frunze de busuioc tocat
  • sare și piper, după gust
  • 6 lingurițe cremă de brânză
  • 6 ouă proaspete
  • arpagic, tocat mărunt

Mod de preparare:

1. Ungeți cu puțin unt 6 forme de brioșe.

2. Luați o foaie de aluat și ungeți cu puțin unt topit. Îndoiți aluatul de patru ori, astfel încât să obțineți un pătrat și apoi așezați în forma. Continuați la fel cu foile rămase.

3. Într-o cratiță de dimensiuni medii, la foc mediu, adăugați ulei de măsline. Adăugați baconul și ceapa și gătiți până când baconul este crocant și ceapa transparentă. Adăugați usturoiul, roșiile, zahărul, oțetul și busuiocul și fierbeți aproximativ 10 minute. Condimentați cu sare și piper.

4. Turnați amestecul peste foile din formă. Turnați 1 linguriță de cremă peste partea superioară a amestecului de roșii și spargeți un ou.

5. Dați la cuptor aproximativ 20 de minute sau până când oul este făcut.

6. Presărați piper proaspăt măcinat și arpagic peste fiecare plăcintă cu bacon, brânză și roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *