Ingrediente:

Blat:

  • 600 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 pahar apa calda
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 20 g unt

Umplutura:

  • 500 g brinza sarata
  • 2-3 oua
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 1 pahar smantana

Mod de preparare:
Se pune faina cernuta intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna uleiul, zeama de lamaie, apa, ouale si sarea. Se aduce faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn pina se formeaza aluatul. Coca se aseaza pe scandura de aluat presarata cu faina si se framinta cu mina, batind bine aluatul de masa. Aluatul obtinut se imparte in 5-7 bucati egale, se unge fiecare cu putin ulei, se aseaza pe o scindura presarata cu faina si se acopera un vas si se aseaza intr-o zona calda. Se lasa sa se odihneasca 30 minute.

Umplutura de brinza se prepara astfel: se rade brinza, se amesteca cu ouale, zaharul vanilat si smantana, se amesteca bine.

Se ia apoi fiecare bucata de aluat si se intinde intai cu sucitorul, apoi cu mainile si se obtine o foaie subtire. Se pune din umplutura formata si se ruleaza in forma de strudel. Se aseaza in tava si stropeste bine cu unt. La fel se procedeaza si cu celelalte foi, apoi tava se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ o ora.

placinta cu branza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *