Placintă cu legumeIngrediente:

  • un aluat de foietaj de 800g
  • aprox 700g legume congelate China mix (cantitate aproximată din ochi în funcţie de vasul în care se coace plăcintă)
  • O cutie porumb
  • 4-5 grăunţi de usturoi
  • sos de soya,
  • piper
  • Curry
  • O lingură ulei de măsline
  • O lingură unt de cocos

Mod de preparare

Într-o tigaie wok mare încingem uleiul de măsline, sotam legumele timp de 2-3 minute, până se înmoaie puţin, apoi punem usturoiul şi condimentăm cu sos de soya, piper si curry şi mai lăsăm 3-4 minute la foc mic.

Între timp, încingem cuptorul la 180°C , iar aluatul îl întindem într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Îl punem apoi într-o formă de tartă sau o crăticioara unsă cu puţin unt de cocos, rădicând marginile astfel încât să acopere pereţii.

Turnam umplutură peste aluat şi punem un capac din aluat. Se decupează marginile şi se îmbină frumos cu ajutorul degetelor. Înainte de a da la cuptor, ungem cu unt de cocos.

Plăcinta se lasă la cuptor timp de aproximativ 30 minute sau până este frumos rumenită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *