Plăcintă cu portocală

Ingrediente:
- 165gr. făină
- 8gr. drojdie de panificație
- 70ml. apă caldă
- 85gr. zahăr
- 50gr. ulei de măsline.
- 2 linguri sirop de portocal
- puţină coaja de lămâie
Mod de preparare:
1. Amestecaţi drojdia cu apă, apoi adăugaţi făina. Acoperiţi cu o cârpă şi lăsaţi la crescut 45 de minute.
2. Adăugaţi treptat uleiul de măsline, zahărul, siropul de portocal şi coaja de lămâie.
3. Frământați 5 minute, apoi acoperiţi din nou cu o cârpă și lăsaţi timp de 3 ore.
4. Puneţi aluatul în tava acoperită cu hârtie pentru copt, daţi la cuptor.
5. Coaceţi această plăcintă cu portocală în cuptorul preîncălzit la 220° timp de 10 minute.