Plăcintă cu portocală

Plăcintă-cu-portocală

Ingrediente:

  • 165gr. făină
  • 8gr. drojdie de panificație
  • 70ml. apă caldă
  • 85gr. zahăr
  • 50gr. ulei de măsline.
  • 2 linguri sirop de portocal
  • puţină coaja de lămâie

 

Mod de preparare:

1. Amestecaţi drojdia cu apă, apoi adăugaţi făina. Acoperiţi cu o cârpă şi lăsaţi la crescut 45 de minute.

2. Adăugaţi treptat uleiul de măsline, zahărul, siropul de portocal şi coaja de lămâie.

3. Frământați 5 minute, apoi acoperiţi din nou cu o cârpă și lăsaţi timp de 3 ore.

4. Puneţi aluatul în tava acoperită cu hârtie pentru copt, daţi la cuptor.

5. Coaceţi această plăcintă cu portocală în cuptorul preîncălzit la 220° timp de 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *