Plăcintă cu zmeură

placinta-cu-zmeura

Ingrediente:

  • 2 ceşti de zahăr alb
  • 1 ceaşcă unt nesărat, înmuiat
  • 6 ouă mari
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 3 căni făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 ceaşcă smântână
  • 2 căni de zmeură sau căpşuni

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 200 de grade și ungeţi forma/tava cu unt și tapetaţi cu făină.
  2. Amestecaţi la mixer untul și zahărul până devine o compoziţie pufoasă, aproximativ 5 minute.
  3. Adăugați treptat ouăle şi vanilia.
  4. Într-un castron separat, amestecaţi făina, praful de copt și sarea.
  5. Adăugați făina și smântâna alternativ până se omogenizează
  6. Într-un castron, zdrobiţi zmeura până devine un piure.
  7. Turnaţi jumătate de aluat în formă/tavă și „stropiţi” cu 1/2 din piureul de zmeură. Completaţi cu aluatul și zmeura rămase.
  8. Utilizaţi un băț lung sau un cuțit de unt, pentru a agita punctele de piure în aluat, astfel incât să formaţi o pânză de păianjen.
  9. Puneți prăjitura în cuptor şi coaceţi 90 de minute sau până când o scobitoare introdusă în compoziţie iese curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *