Plăcintă de dovleac

Plăcintă de dovleac

Ingrediente:

  • Un dovleac generos
  • ¼ pachet de unt
  • ½ cană zahăr brun
  • 1 lg scorţişoară
  • ½ lg Cardamom
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • O lingură ulei
  • Zahăr pudră vanilinat

Mod de preparare:

Dovleacul se răzuieşte şi se pune într-o crăticioară de inox. Peste el se adaugă zahărul, scorţişoara şi cardamamomul. Se lasă până când scade bine, schimbându-şi uşor culoarea. Atunci se adaugă untul şi se mai lăsat timp de câteva minute până când acesta se topeşte şi se încorporează bine, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Compoziţia de dovleac se împarte din ochi în părţi egale (aprox 8), atâtea câte foi rulate încap în tavă de copt. Foile de plăcintă se desfac cu grijă, se iau câte două şi se aşează pe masa de lucru. La un capăt se pune din compoziţie cu ajutorul unei linguri şi se rulează cu grijă să nu se rupă foile. La fel se face cu toate foile.

La final se unge cu o pensulă înmuiată în puţin ulei suprafaţa plăcintei şi se dă la cuptor. Se lasă aprox. 20-25 de minute la foc potrivit până se rumeneşte atât la suprafaţă cât şi la partea inferioară.

Se scoate de la cuptor, se lasă să se răcească, iar apoi se pudrează.

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *