Plăcintă de legume

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 150 g telemea de capră
  • 3 ouă
  • 5 linguri făină
  • o lingură ulei de porumb
  • O legătură parunjel
  • O linguriţă boia de ardei dulce
  • busuioc
  • Sare
  • Piper

 

Mod de preparare:

Legumele se curăţă şi se dau pe răzătoare. Peste ele se adaugă ouăle bătute spumă, brânza rasă şi o lingură de ulei, apoi se amestecă bine. Se incorporează şi făina, după care se condimentează pe gustul fiecăruia. Se adaugă pătrunjelul tocat fin, se omogenizează compoziţia, după care se răstoarnă într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Se introduce tava la foc potrivit la cuptor şi se lasă până face o crustă la partea inferioară, iar la suprafaţă se rumeneşte uşor.

Dacă nu vreţi să mai daţi drumul la aragaz pentru că face prea multă căldură, puteţi folosi o tigaie neaderenţa cu capac şi o coaceţi pe aragaz la foc mic, întorcând-o pe ambele părţi.

Se poate servi atât caldă, cât şi rece.

Să aveţi poftă!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *