Plăcintă din dovleac cu nuci

placinta-din-dovleac-cu-nuci

Ingrediente:

  • 2 şi 1/2 cană făină
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/4 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1/2 cană de unt nesărat rece (se taie în cuburi mici )
  • 2/3 ceaşcă piure de dovleac
  • 2 ouă mari
  • 1/2 ceaşcă nuci pecan prăjite şi tocate

 

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 220 °.
  2. Într-un castron amestecaţi făina, zahărul brun, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara.
  3. Adăugaţi untul și amestecaţi până se omogenizează.
  4. Într-un castron separat, amestecaţi ouăle și dovleacul. Adăugaţi amestecul de dovleac și nuci pecan peste amestecul de făină și amestecaţi până la omogenizare.
  5. Pe o bucată de hârtie pergament, apăsați ușor aluatul într-un cerc gros de 2,5-3 cm, cu diametru aproximativ 8 cm.
  6. Folosind un cuțit, tăiaţi cercul în 8 triunghiuri
  7. Puneţi triunghiurile într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt şi daţi la cuptor timp de 25 minute sau până capătă o culoare aurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *