Plăcintă fragedă cu legume

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • 500 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 1 aluat foietaj
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Spanacul proaspăt se fierbe la aburi până se înmoaie. Dacă folosiţi din cel congelat, numai îl scurgeţi bine de apă şi îl mărunţiţi.

Ciupercile le spălaţi bine şi le rupeţi codiţele, iar cartofii, ceapa şi morcovii le curăţaţi de coajă şi le tăiaţi pe toate în cuburi. Le puneţi la fiert la aburi sau în apă cu puţină sare.

Când s-au înmuiat, fără să se zdrobească însă, le mărunţiţi bine cu ajutorul robotului de bucătărie.

Amestecaţi su spanacul, adăugaţi sare şi piper după gust, apoi oregano şi busuioc din belşug (minim câte o linguriţă din fiecare), pătrunjelul tocat fin. Mai adăugaţi 2-3 linguri de ulei şi omogenităţi bine.

Foile de aluat le întindeţi bine, apoi o puneţi pe prima într-o tavă unsă cu puţin ulei sau tapetată cu foaie de copt. Ridicaţi marginile pe lateralele vasului de copt, apoi turnaţi compoziţia şi nivelaţi. Puneţi şi cea de-a doua foaie, uniţi marginile cu ale celei de la partea inferioară, rulaţi-le frumos şi împăturiţi-le astfel încât să aibă o margine aspectuoasă.

Ungeti cu puţin ulei pe deasupra, apoi introduceţi tava la cuptorul preîncălzit la foc potrivit. Lăsaţi până se rumeneşte frumos.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *