Placinta-mexicana

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 500gr. carne de vită, tocată
  • 2 linguriţe chimen
  • 2 linguriţe coriandru
  • 1/2 -1 linguriţă ardei iute zdrobit
  • 2 x 420gr. cutii fasole în sos de roşii
  • 1/2 ceaşcă sos tomate
  • 3/4 cană supă de vită
  • 2 căni mazăre, porumb & legume mexicane congelate

Piure de cartofi:

  • 4 cartofi fierţi şi zdrobiţi
  • 20gr. unt
  • 1/2 ceaşcă de lapte cald
  • 1/2 ceaşcă brânză rasă
  • Chips-uri din porumb

 

Mod de preparare:

1. Încălziţi uleiul în tigaie şi gătiţi ceapa şi usturoiul pentru 1-2 minute. Adăugaţi carnea tocată, chimenul, coriandrul, ardeiul iute şi gătiţi pentru 3-4 minute, sau până când capătă o culoare maronie.

2. Amestecaţi supa, sosul de tomate şi fasolea. Acoperiţi vasul şi fierbeţi 10 minute. Adăugaţi mazărea, porumbul şi legumele mexicane congelate şi amestecaţi bine.

3. Pregătiţi piureul de cartofi. Adăugaţi untul, laptele, sare şi piper proaspăt după gust şi amestecaţi până devine ca o spumă.

4. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt puneţi amestecul de carne şi pe cel de legume, acoperiţí cu piureul de cartofi şi presăraţí brânză pe deasupra. Daţi la cuptor (180°C) timp de 30-35 de minute sau până capătă o crustă aurie.

5. Serviţi fierbinte cu o mână de chips-uri din porumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *