duminică,noiembrie 28, 2021

Plăcintă ţărănească cu dovleac

Plăcintă ţărănească cu dovleac

Ingrediente:

  • o ceaşcă de ulei
  • 3 ceşti de apă
  • 1 ou
  • Făină cât cuprinde
  • Un dovleac mic
  • O ceaşcă de zahăr ( eu prefer brun şi mai puţin…fiecare o îndulceşte cât doreşte)
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mică. Apoi se pune într-o crăticioară su zahărul şi se lasă la foc mic până se înmoaie. Se adaugă scorţişoara şi se lasă la răcit

Între timp, într-un lighenaş se pun două căni de făină, se face o gaură în mijloc unde se toarnă uleiul, iar apoi câte puţină apă călduţă şi oul bătut. Se amestecă cu mâna, se ia câte puţină făină şi se frământă bine, până se obţine o cocă moale, uşor de modelat. Se împarte coca în 4 părţi egale, după care se lasă să se odihnească 10 minute.

Se întinde fiecare parte într-o foaie foarte subţire,transparentă. Fiecare foaie se stropeşte cu puţin ulei foaia şi se umplue cu ¼ din compoziţia de dovleac. Se rulează uşor să nu se rupă foaia şi se pune într-o tavă rotundă plecând dinspre exterior. Se umplu şi celelate foi, care se aşează în tava de copt în continuare, formând un melc.

Pe deasupra se unge cu puţin ulei folosind o pensulă. Apoi se dă la cuporul încins la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute, până devine rumenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *