Plăcintă ţărănească

Ingrediente:

  • o ceaşcă ulei
  • 3 ceşti de apă
  • Un ou opţional
  • Făină cât cuprinde
  • măr sau dovleac pentru umplut
  • 2-3 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Într-un castron se pun cam două căni de făină, se face o gaură în mijloc unde se toarnă uleiul, iar apoi câte puţină apă călduţă, şi evetiual dacă nu se doreşte un preparat vegetarian şi oul bătut. Se amestecă cu o spatulă de lemn sau cu mâna, iar apoi se mai adaugă făină şi se frământă, până se obţine o cocă moale, uşor de modelat. Se împarte coca în 4 părţi egale şi se fac 4 gogoşi, după care se lasă să se odihnească 10 minute.

Fiecare gogoaşă se întinde într-o foaie foarte subţire, până devine transparenţă. Se decupează marginile mai groase, se stropeşte cu puţin ulei foaia, iar se pe ea se presară măr ras sau dovleac ras şi puţin zahăr. Se rulează uşor să nu se rupă foaia şi se pune în tava de copt. Aşa se procedează cu toate foile. Pe deasupra se unge cu puţin ulei folosind o pensulă. Apoi se dă la cuporul încins la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute, până devine rumenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *