Plăcinte de mere cu aluat foarte fraged

Din bucătăria Florentinei Vasilescu, vine astăzi un preparat mai mult decât grozav. O plăcintă fragedă, aromată, gustoasă. Greu de refuzat o astfel de propunere! 🙂
Ingrediente
Pentru aluat:
- 650g făină
- 250g unt
- 4 ouă
- 1/2 cană zahăr
- 1 plic praf de copt
- vanilie
- coaja de la o lămâie
Pentru umplutură:
- 2kg mere
- 100g zahăr
- vanilie
- opţional o linguriţă de scorţişoară
Mod de preparare:
Făina amestecată cu praful de copt se frământă cu untulul moale, apoi se adaugă treptat câte un ou. Se adaugă şi coaja de lămâie şi zahărul frământând în continuare. Aluatul astfel obţinut se dă la rece pentru câteva ore.
Merele se dau pe răzătoare şi se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul, vanilia şi scorţişoara. Se lasă la foc mic până devin aurii, amestecând din când în când să nu se lipească.
Aluatul răcit se împarte în 3 părţi egale. Prima bucată se întinde într-o foaie subţire ce se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pune jumătate din cantitatea de mere, apoi încă o foaie, iar apoi restul de mere întinse uniform.
Din ultima foaie se pregătesc fâşii lungi tăiate cu ajutorul cuţitului de sărăţele, care se aşează perpendicular unele peste celelelte.
Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximati 45 de minute.
Plăcinta se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr farin. Pentru a se fragezi aluatul şi mai bine, se mai lasă plăcinta să se odihnească vreme de câteva ore.
Să aveţi poftă mare!