Plăcințele cu unt de fructe

Plăcințele-cu-unt-de-fructe

Ingrediente:

  • 250gr. ricotta
  • 1/2 ceașcă lapte
  • 3 ouă
  • 3/4 ceașcă făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 50gr. unt

Unt de fructe:

  • 75gr. căpşuni tocate
  • 75gr. zmeură proaspătă sau congelată
  • 1/4 ceașcă zahăr pudră
  • zeamă și coaja rasă de la ½ lămâie
  • 100gr. unt

Mod de preparare:

1. Pregătiți untul de fructe cu o zi înainte. Puneți într-o cratiță untul boabe, fructele de pădure, zahărul, coaja și sucul de lămâie.

2. Puneți pe foc 2-3 minute până când se topește zahărul.

3. Luați de pe foc și adăugați untul treptat. Amestecați până se topește, după care turnați compoziția în 4 boluri.

4. Dați la rece câteva ore. Între timp, amestecați ricotta, laptele şi gălbenuşurile. Adăugați făina, praful de copt și amestecați bine.

5. Bateți albușurile spumă și turnați treptat peste amestecul cu ricotta.

6. Puneți o linguriță de unt în tigaie și încălziți la foc mediu.

7. Turnați din compoziție și lăsați aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

8. Serviți plăcinţelele cu o bucată mare de unt deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *