placintele-din-peste

Ingrediente:

Pentru plăcinţele din peşte  

  • 600gr. peşte alb, fin feliat
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 2 ceape, tocate
  • 2 linguriţe coajă de lămâie
  • 2 linguriţe ghimbir
  • 2 linguriţe pastă de curry roşu
  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • ulei

Pentru salată şi dressing      

  • 2 ceşti fidea de orez fiartă
  • 1 ardei gras roşu, feliat
  • 1/4 ceaşcă coriandru tocat
  • 1/4 ceaşcă mentă
  • 1 ceaşcă spanac tocat
  • 1 lingură ulei susan
  • 1 lingură sos de peşte
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare:

1. Daţi puţin la blender peştele, usturoiul, ceapa, coaja de lămâie, ghimbirul, pasta de curry roşu şi oul.

2. Amestecaţi cu făină şi condimentaţi cu un pic de sare.

3. Încălziţi o tigaie unsă cu puţin ulei şi turnaţi din compoziţie. Gătiţí aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

4. În timp ce gătiţi plăcintele, amestecaţi fideaua de orez fiert, ardeiul gras, coriandrul, menta si spanacul.

5. Amestecaţi uleiul de susan, sosul de peşte, sucul de lămâie şi zahărul şi turnaţi peste salata de tăiţei.

6. Împărţiţi salata în farfurii şi puneţi deasupra o plăcintă din peşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *