foto: top10inaction.com

Plecăm în concediu!!! Cum optimizăm bagajul?
foto: top10inaction.com

În stfarsit este vară! Ne pregătim de plecări în vacanţă, dar numai gândul la făcut bagajele ne dă dureri de cap?

Mai ales dacă sunteţi o familie numeroasă, pregatirea bagajelor devine o adevărată corvoadă, o activitate generatoare de tensiuni, oboseală şi stres.

De ce să facem asta, când defapt momentele pre-concediu ar trebui să fie cele mai plăcute? De ce să nu transformăm această activitate într-una plăcută, de familie, care să implice toţi membrii familiei?

Prin urmare, începeţi activitatea cu realizarea unei liste. Aşezaţi-vă cu toţii în cerc sau la masă şi faceţi o listă cât mai cuprinzătoare, în care fiecare membru (dintre cei care pot vorbi evident  ) spune ce îşi doreşte să aibă la el în concediu. Astfel şi ce mici se vor simţi importanţi şi implicaţi că nu li se va lua numai ce consideraţ voi adulţii, ci şi ce le place şi consideră ei că au nevoie. Dacă pe listă tind să apară lucruri gen bicicletă, costumul de Spider/prinţesa sau maşinuţe voluminoase, în condiţiile în care voi plecaţi la mare, cu avionul, argumentaţi de ce acele obiecte nu au ce căuta în bagaje. Amintiţi-le de ultima vacanţă similară şi recapitulaţi obiectele de care au avut nevoie atunci.

Există câteva lucruri care nu au cum să lipsească:

–              Hăinuţe: alegeţi numai haine adecvate sezonului (consultaţi în prealabil prognoza meteo), având atât hăinuţe de plajă dacă cât şi hăinuţe de seară, chiloţei, sosetute, un hanorac pentru orice eventualitate. Ţineţi cont de vârsta copilului şi de “capacitatea” lui de a se murdări, având grijă să faceţi un calcul de câte schimburi are nevoie într-o zi şi câte zile de concediu aveţi, astfel încât să nu fiţi nevoiţi să îi spălaţi în concediu.

–              Costumaşe de baie: nu unul, ci cel puţin două ca să le puteţi usca

–              Pălăriuţe/şepcute

–              Halat de baie, prosop de plajă pentru şezlong

–              Colac sau mânecuţe pentru înot dacă este cazul

–              Ochelari de soare

–              Lopetele, găletuşe, forme pentru nisip

–              Minge de plajă

–              Alte jucării de plajă dacă doreşte copilul şi aveţi loc la bagaje

–              Oliţă sau colăcelul de baie

–              Căruciorul şi pătuţ pliant dacă este cazul

–              Jucăria preferată de somn

–              Pentru copii mici: scutece de schimb, accesorii pentru hrană

 

Aveţi grijă să nu puneţi prea multe hăinuţe, marea majoritate a părinţilor având această tendinţă. Ţineţi seama că un tricou purtat într-o seara la o plimbare, poate fi refolosit a două zi pentru a merge până la plajă unde oricum va stă dezbrăcat.

Deasemenea nu uitaţi că mergeţi în concediu, prin urmare nu prea veţi sta prin cameră astfel încât să aveţi nevoie de multe jucării. Luaţi numai strictul necesar, cele pe care le foloseşte pe drum, în maşină sau avion, sau stând seara la o terasă: câteva maşinuţe, sau păpuşele, 1-2 cărţi de colorat, creioane, o carte cu poveşti. Aşadar nu încărcaţi bagajele cu multe jucării sau cărţi de citit.

Pentru a încăpea cât mai multe haine într-un bagaj, le puteţi aşeza pe mărimi, punându-le pe câteva rânduri, sau le puteţi rula. Evitaţi şi sifonarea şi fructificaţi la maxim spaţiul.

Ceea ce nu trebuie să lipsească din bagajul de mâna sunt:

–              Fructe proaspete neperisabile şi cu coajă tare, ambalate corespunzător: măr, banană-   Ceva de ronţăit: fructe uscate, grisine, biscuiţi

–              Apă

–              Câteva jucării

–              Şerveţele

–              Un tricou de schimb, un pantalon şi un hanorac

–              Aparatul foto pentru a imortaliza aceste momente minunate

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *