Pleci la drum cu familia? Organizează-te!

Pleci la drum cu familia Organizează-te!

Fie că pleci cu familia pentru o zi, în weekend, sau pentru mai multe zile, urmează sfaturile noastre dacă vrei să nu întâmpini greutăţi şi totul să decurgă cât mai normal.

Planificarea este foarte importantă. Trebuie făcută din timp, ca să ai la îndemână tot ce îţi trebuie când porneşti la drum.

– Evită să voiajezi în orele de trafic intens. Nu e plăcut să stai cu copilul ore întregi pe şosea.

– Dacă ai un copil mai capricios deplasează-te între orele de masă, când cel mic doarme, de obicei. Dar, nu uita, că odată ajunşi la destinaţie se va trezi. Fii pregătită!

– Rezervă-ţi o zi în plus după ce te întorci din vacanţă, înainte de a te duce la serviciu. Vei pune toate în ordine, vei spăla hainele şi vă veţi odihni, intrând în rutina normală a familiei.

– Înainte de a pleca în vacanţă mergi la doctor. Asigură-te că cel mic este la zi cu vaccinurile. Dacă mergi în ţări exotice, vezi ce măsuri suplimentare de igienă trebuie să iei.

– În cazul unui sejur prelungit, cere un examen complet pentru tine şi copil, sau măcar o consultaţie telefonică.

Rezervările din vreme sunt şi ele importante. Acum le poţi face foarte repede online, fie că este vorba de hotel sau bilete de transport (tren, avion, vapor). Verifică dacă hotelul are sistem de supraveghere pentru copii, ce program are şi dacă implică costuri suplimentare. Felul în care ţi se va răspunde acestor solicitări îţi poate da indicaţii dacă este un loc adaptat familiei.

La restaurantul unde veţi lua masa e bine să verifici meniul şi să anunţi dacă ajungi între orele de masă pentru a nu aşepta mâncarea prea mult. Copilul trebuie hrănit la vreme.

Vezi dacă au scaune speciale pentru copii şi dacă sunt suficiente, astfel încât să nu fie nevoie să aştepţi până se eliberează unul.

Dacă e posibil, rezervă o masă mai izolată, într-un colţ mai liniştit al restaurantului. Astfel nu-i vei deranja pe celilalţi şi, la o adică, poţi chiar să-ţi alăptezi copilul.

Înainte de a rezerva un zbor întreabă dacă:

– au meniu pentru copii. Ce tipuri de carne au. În cazul în care cel mic are anumite preferinţe alimentare, încearcă să i le îndeplineşti.

– firma aeriană are jocuri pentru copii, sau jucării.

– există o zonă pentru alăptat sau schimbat scutecele copilului în toaletele aeroportului.

– poţi să mergi cu căruciorul pliant până la poarta de îmbarcare.

voiaj

Lista cu obiecte pe care e bine să le ai la tine

– documentele de voiaj

– liste cu persoane de legătură în caz de urgenţă, asigurarea medicală

– medicamente şi produse de protecţie solară

– şerveţele de hârtie

– linguriţe de plastic şi un sac de plastic

– trusă de prim ajutor

 

Pentru cel mic:

– nu uita jucăriile şi cărţile preferate

– haine suficiente de schimb

– pături uşoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *