portocala

Cultivat de mii de ani în Asia, portocalul a fost introdus în Europa în jurul secolului al 15-lea.

Portocala este o combinaţie între pomelo şi mandarină, situându-se pe un binemeritat loc trei în topul preferinţelor, după ciocolată şi vanilie.

Țările care produc cele mai multe portocale sunt în prezent, în ordine, Brazilia, Statele Unite ale Americii (în special Florida), Mexic, India, Spania, Italia, China și India.

Portocalele sunt cele mai recoltate fructe din lume şi aproximativ 85% din portocalele recoltate sunt folosite pentru obţinerea sucului.

 

Beneficiile consumului de portocală

1. protecție împotriva bolilor cardiovasculare. Sucul de portocală îndulcit cu miere este indicat în caz de infarct.

2. reduce riscul de accident vascular cerebral.

3. compușii din coaja de portocală pot reduce nivelul colesterolului la fel de eficient ca statina.

4. remediu eficient în cazul tuberculozei, astmului, răcelii obişnuite şi bronşitei.

5. sursă foarte bună de fibre. O portocală oferă 12,5% din necesarul zilnic de fibre, care ajută la reducerea colesterolului (ajută la prevenirea aterosclerozei).

6. previne apariţia pietrelor la rinichi.

7. tratează acneea şi coşurile. Coaja de portocală trebuie zdrobită bine şi apoi aplicată pe zonele afectate.

8. ajută la prevenirea ulcerului şi reduce riscul de cancer de stomac.

9. protecție împotriva artritei reumatoide.

10. previne scorbutul, rahitismul şi ajută la creştere.

11. previne acumularea de reziduri în colon.

12. sucul de portocale este cel mai indicat lichid în caz de tuberculoză, febră tifoidă şi pojar.

13. măreşte rezistenţa corpului împotriva infecţiilor şi creşte fluxul de urină.

14. stimulează fluxul sucurilor digestive prin îmbunătăţirea digestiei şi creşterea apetitului.

15. oferă protecţie în cazul dezvoltării bacteriilor în intestine.

 

 

sursa foto: topfoodfacts.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *