Portocale învelite cu ciocolată neagră

Portocale-învelite-cu-ciocolata-neagra

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 700ml. apă
  • 500gr. zahăr pudră
  • 150gr. ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

1. Tăiaţi portocalele în felii groase de 4-5 mm şi puneţi-le într-o oală mare. Acoperiţi cu apă şi aduceţi la fierbere. Lăsaţi timp de 1 minut, apoi scurgeţi şi clătiţi în apă rece. Repetaţi operaţiunea încă o dată.

2. Într-o oală, puneţi 700ml. apă şi zahărul. Adăugaţi feliile de portocală şi lăsaţi să fiarbă timp de 2 ore.

3. După răcire, scurgeţi bine şi lăsaţi la uscat peste noapte.

4. Topiţi ciocolata şi treceţi bucăţi din portocală prin ea.

5. Puneţi bucăţile de portocale învelite cu ciocolată neagră pe hârtie de copt şi lăsaţi o oră să se răcească înainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *