Prăjitură Albă ca Zăpadă

Prăjitură Albă că Zăpadă

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 3 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 500 g făină
  • un pliculet de amoniac
  • vanilie

Pentru cremă:

  • 1 litru lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • vanilie
  • jumătate pachet de unt
  • o lămâie
  • nucă de cocos rasa

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă laptele, zahărul şi oule, apoi se adaugă uleiul.

Amoniacul se stinge cu puţin oţet, iar apoi se adaugă în vas amestecând.

Făina şi se înglobează treptat şi se formează o cocă destul de consistentă. Se frământă pe masa de lucru până începe să se desprindă de masă şi de pe palme. Aluatul se împarte în 4 părţi egale şi fiecare parte se întinde în câte o foaie subţire ce se coace pe fundul tăvii de cuptor pe care s-a pus înainte hârtie de copt.

Fiecare foaie se coace în cuptorul aragazului preîncălzit la 200°C, apoi dat la foc mic şi lăsat câteva minute până se rumeneşte doar uşor.

Se repetă operaţiunea astfel pentru fiecare foaie.

Foile se lasă să se răcească, acoperite de un prosop de bucătărie, pentru a se fragezi.

Între timp preparam crema:

Luăm din cantitatea de lapte un pahar şi îl amestecăm cu făina.

Într-o cratiţă de mărime medie, se pune laptele cu zahărul la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina dizolvată în lapte, amestecând energic cu un tel. Se lasă să fiarbă încă 2-3 minute clocotind, dar neapărat amestecând în tot acest timp foarte bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se lasă pe foc până când crema se îngroaşă, iar apoi se pune la răcit. Se adaugă untul, apoi sucul de lămâie şi vanilia.

Se amestecă totul foarte bine,

Asamblarea: pe un platou sau o tavă, se aşează prima foaie, apoi se întinde deasupra un strat de cremă (aproximativ ¼ din cantitatea totală), se pune cea de a două foaie, un alt strat de cremă şi tot aşa până la ultima foaie.

Peste ultimul strat de cremă se presară nucă de cocos din belşug.

De preferat se serveşte abia a două zi!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *