Prăjitură cu blat de biscuiţi şi mousse de ciocolată albă

Prăjitură cu blat de biscuiţi şi mousse de ciocolată albă

Ingrediente:

  • 400 g lapte condensat
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • vanilie
  • o lingură rasă zahăr
  • 50g ciocolată albă
  • un plic gelatină (10 g)
  • o banană mare sau 2 mai mici
  • 150 g ciocolată min 50% cacao
  • 500-600g biscuiţi integrali sau de ovăz
  • 200g unt

 Mod de preparare:

Gelatina se amestecă cu 3 linguri apă rece pentru hidratare. După 5-10 minute se pune pe un vas cu apă fiartă şi se amestecă uşor.

Smântâna pentru frişcă se bate cu zahărul şi cu vanilia până devine tare.

Laptele condensat se pune şi el pe un vas cu apă fierbinte şi se adaugă ciocolata albă. Se amestecă până se dizolvă, apoi se adaugă gelatina dizolvată şi se bate cu telul sau cu mixerul. După ce s-a omgenizat se lasă puţin să se răcească, se adaugă frişca. Se mixează uşor. Când s-a răcit se pun în ea 50g de ciocolată mărunţită sau dată pe răzătoare şi banana tăiată mărunt, după care se da la frigider minim 30 de minute.

Aproximativ 2/3 din biscuiţi se pun în  robotul de bucătărie şi se mărunţesc, după care se amestecă bine cu 100-120g unt topit, iar apoi se amestecă cu 50g ciocolată mărunţită. Amestecul rezultat se pune în tavă în care urmează să se asambleze prăjitura, tapetată cu foaie de copt. Se presează bine. După care se da şi acesta la frigider pentru 20-30 de minute.

După ce blatul a stat la frigider, se scoate, se întinde peste el crema în strat uniform, iar apoi pe deasupra se pun biscuiţii rămaşi, unul lângă celălalt, formanad cel de-al doilea blat. Dacă biscuiţii folosiţi nu sunt fragezi şi moi, este bine să îi stropiţi cu puţin sirop făcut din apă şi zahăr, folosind un pulverizator.

Se dă din nou prăjitură la frigider şi se serveşte a doua zi.

Se ornează cu o glazură făcută din 50 g ciocolată topită cu o linguriţă de unt, o linguriţă lapte şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă pe foc mic sau deasupra unui vas cu apă fierbinte, până se topeşte ciocolata şi se obţine o pastă omogenă.

Un deliciu de zile mare ce trebuie încercat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *