Prajitura cu coacaze negre

Ingrediente:

  • unt pentru a unge tava
  •  300 g de coacăze negre
  • 75 g de
    făină
  •  50 g de zahăr brun
  •  80 g alune tocate
  •  50 g de unt, tăiat în bucăți

prajitura cu coacaze

pentru aluat:

  • 230 g unt
  •  230 g zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 oua
  • 230 g  făină
  • 1 linguriță praf de copt

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt. Coacăze negre se clatesc rapid sub un jet de apă și se scurg bine. Într-un castron, se combina faina, praful de copt si sarea.

Într-un alt castron cu un mixer, se amesteca untul, zahărul brun și de zahărul vanilat. Se mixeaza aproximativ 2 minute. Se adauga ouăle și se mixeaza in continuare aproximativ 1 minut. Se adauga amestecul de faina cu praf de copt si se mixeaza pana la formarea unui aluat neted.

Aluatul preparat se pune in tava de copt unsa si se presara coacăzele negre.

Într-un castron, se combina alunele fărâmițate, făina, zaharul brun si untul. Acest amestec rezultat se presară peste coacaze. Se lasa la foc mediu aproximativ 30-35 minute.

Este absolut delicioasa. Sa o savurati sanatosi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *