Prăjitură cu cremă de brânză

prajitura-cu-crema-de-branzajpg

Ingrediente:

  • 1 şi 1/2 cană făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană de unt nesărat, moale
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1 ou mare
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 2 ceşti dovlecel ras
  • 3/4 cană de nucă de cocos neîndulcită, mărunțită
  • 3/4 ceaşcă nuci tocate

glazură cremă de brânză:

  • 1 ceaşcă cremă de brânză (puteţí folosi şi brânză de vaci), la temperatura camerei
  • 2 linguri de miere

 

Mod de preparare:

 

  1. Încălziţi cuptorul la 180 grade.
  2. Într-un castron, amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  3. Amestecaţi la mixer untul și zahărul până se fac spumă, aproximativ 3 minute. Adăugaţi oul bătut bine și vanilia.
  4. Amestecaţi treptat cele două compoziţii până se omogenizează. Adăugaţi dovleceii, nuca de cocos şi nucile.
  5. Turnaţi aluatul într-un vas uns şi coaceți timp de 30-40 minute
  6. Pentru a face glazura de cremă de brânză: combinaţi ingredientele într-un castron și amestecaţi bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *