Prăjitură cu cremă de vanilie şi ciocolată

Chiar dacă nu aveţi niciun sărbătorit, un prăjitură gen tort non-festiv într-o zi de duminică… este întotdeauna binevenit. O reţetă cât se poate de simplă aparţinând prietenei noastre, Florentina Vasilescu!

Mulţumim Florentina pentru această reţetă extraordinară!!!

Prăjitură cu cremă de vanilie şi ciocolată

Igrediente:

Pentru blat:

  • 2 căni făină de patiserie
  • 2/3 cană zahăr (sau o cană dacă vă place mai dulce)
  • 1 cană ulei
  • 1 cană apă minerală
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • vanilie

Pentru cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml lapte (de vacă sau vegetal, după preferinţe)

Pentru ornat:

  • 2 banane
  • 1 ciocolată de menaj/neagră/cu lapte (de care preferaţi)
  • Ornamente tort

Mod de preparare:

Zahărul se freacă bine cu uleiul, apoi se adaugă apă minerală amestecând energic până se dizolvă zahărul.

Făina cernută şi amestecată cu praful de copt se adaugă treptat în ploaie. Trebuie să aibă o consistenţă asemănătoare smântânii.

Se incorporează apoi şi pudra de cacao, scorţişoara şi vanilia, omogenizând bine.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de copt rotundă, tapetată cu hârtie de copt.

Se coace blatul la cuptorul preîncălzit la temperatură medie pentru aproximativ 40 de min. până trece de testul cu scobitoarea.

Se lasă apoi blatul să se răcească.

Crema de vanilie o faceţi fie cum propune Florentina, dintr-un plic de budincă şi 800g lapte, urmând instrucţiunile de pe plic, fie după reţeta mea de aici: https://mamistietot.ro/tarte-cu-crema-de-vanilie-şi-zmeură/

Depinde cât de tare va grăbiţi 😉

Blatul se taie în două părţi egale, prima jumătate se pune pe un platou, apoi se unge cu jumătate din cremă.

Bananele se taie rondele subţiri şi se stropesc cu suc de lămâie să nu oxideze.

Dacă va place gustul intens de banană, puteţi pune şi peste primul strat de cremă un rând de banane. Dacă nu, folosiţi numai pentru ornat.

Se aşează cu grijă cel de-al doilea blat, apoi se întinde uniform crema de vanilie rămasă. Peste el se pun rondelele de banană tăiate egal.

Ciocolata se topeşte la baie de aburi, iar apoi cu o linguriţă se fac diverse forme peste rondelele de banană.

Se ornează cu diverse figurine, bombonele sau cu ciocolată albă.

Tortul astfel asamblat se introduce la frigider, de preferinţă acoperit cu un capac care să nu îl atingă şi care să împiedice că torul să împrumute din mirosurile altor alimente.

Să aveţi poftă…şi o duminică relaxantă!

12193303_1484365555201144_417179828939361038_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *