Prăjitură cu cremă de zahăr ars şi blat de ciocolată

Prăjitură cu cremă de zahăr ars şi blat de ciocolată

Ingrediente:

Pentru crema de zahăr ars

  • 5ouă
  • 200g zahăr
  • 600ml lapte
  • coajă răzuită de la o jumătate de portocală
  • vanilie

Pentru blat

  • 3 ouă
  • 3 linguriţe zahăr
  • 3 linguri făină
  • O lingură fulgi de ciocolată
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • vanilie

 

Mod de preparare

2-3 linguri din zahăr se pun într-un ibric şi se pune pe foc până se caramelizează, apoi se toarnă în forma de prăjitură.

Cele 5 ouă se bat spumă împreună cu restul de zahăr pentru cremă. Se adaugă şi lapele împreună cu vanilia şi coaja de portocală şi se amestecă în continuare.

Peste zahărul caramelizat se toarnă compoziţia formată, iar forma se pune la cuptor la bain marie, într-o tavă ce se umple 2 degete cu apă

.Între timp se pregăteşte şi blatul de ciocolată din 3 ouă bătute spumă se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr, se mixează bine în continuare, apoi se adaugă făină amestecată cu bicarbonatul, iar la sfârşit fulgii de ciocolată. Se amestecă uşor până se obţine o compoziţie omogenă.

Compoziţia de cremă de zahăr se lasă până se leagă puţin, apoi se scoate forma şi se toarnă peste cremă, compoziţia de blat. Se nivelează şi se dă din nou la cuptor. Se lasă până se rumeneşte uşor blatul.

Se lasă să se răcească de preferat câteva ore la frigider, iar apoi se scoate cu grijă din formă, punând o farfurie deasupra ei şi răsucind brusc. Se bate uşor pe fundul formei, iar apoi se ridică formă încet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *