prajitura-cu-fructe-uscate

Ingrediente:

  • 1 kg amestec de fructe uscate
  • 625 ml. suc de fructe (mere, portocale, piersici, etc.)
  • 2 cești de făină

Mod de preparare:

1. Puneți amestecul de fructe uscate într-o cratiţă potrivită, turnați 2 pahare de suc de fructe și puneți pe foc. Aduceți la fierbere, dați focul mic şi fierbeți timp de 3 minute. Lăsați să se răcească timp de 2 ore.

2. Preîncălziți cuptorul la 170° C. Acoperiți cu hârtie pentru copt o tavă cu diametrul de aproximativ 20 cm.

3. Cerneți făina peste fructele înmuiate şi amestecați bine. Dacă amestecul este prea tare puteți să utilizaţi sucul rămas.

4. Turnați în tavă și coaceți timp de aproximativ 2 ore.

5. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tavă.

6. Înveliți cu folie și lăsați 1-2 zile înainte de servire.

* Această prăjitură nu este prea dulce. Dacă preferaţi o prăjitură dulce ar trebui să adăugaţi trei linguri de zahar brun, în timp ce amestecul este pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *