prajitura-cu-samburi-si-fructe-uscate

Ingrediente:

  • 1 cană făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 ceașcă de unt nesărat
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 ceașcă caise uscate
  • 1/2 ceașcă cireșe sau afine uscate
  • 1/2 cană migdale tocate
  • 1/2 cană nuci tocate

Mod de preparare:

       1. Încâlziți cuptorul la 160 grade.

  1. Într-un castron, amestecați făina, praful de copt și sarea.
  2. Bagați la blender untul și zahărul și amestecați până se face ca o spumă, aproximativ 3 minute. Adăugați ouăle și vanilia și amestecați până se omogenizează.
  3. Adăugați treptat amestecul de făină peste cel de unt, fructele și nucile.
  4. Turnați aluatul într-un vas de copt uns în prealabil și coaceți până ce capătă o crustă aurie, aproximativ 45 de minute.
  5. Lăsați să se răcească complet, apoi tăiați în bucăți.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *