Prăjitură cu iaurt şi caise

Ingrediente
- 800g de caise
- 5 ouă
- 5 linguri ulei
- o ceaşcă de zahăr
- o cană iaurt
- 2 căni cu făină
- un pliculeţ praf de copt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- vanilie
- zahăr farin
Mod de preparare:
Caisele se desfac în jumătăţi şi se scot sâmburii.
Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul tos, scorţişoara şi vanilia. Apoi se adaugă uleiul, iaurtul şi făina amestecată cu praful de compt şi se omogenizează bine. Albuşurile se bat spumă cu telul sau cu mixerul, iar apoi se toarnă peste compoziţia formata.
Se omogenizează bine, dar cu mişcări lente astfel încât să nu se lase foarte tare compoziţia.
Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează bine. Caisele se aşează aleatoriu pe deasupra.
Prăjitura se introduce la cuptorul preîncălzit şi se lasă aproximativ 25-30 de minute la foc potrivit, până se rumeneşte la partea inferioară.
Când este aproape rece se pudrează cu zahăr farin pe deasupra.