sâmbătă,decembrie 4, 2021

Prăjitură cu mere şi nucă

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri de făină
  • O linguriţă praf de copt
  • 6 mere micuţe
  • 3 linguri nuca mărunţită
  • 3 linguri de nuca tăiată mai mare
  • vanilie

Mod de preparare

Merele se rad pe răzătoarea mare şi se lasă la scurs. Cine doreşte le poate curăţa de coajă înainte. Eu nu le curăţ.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se obţine o spumă, se pune vanilia, iar apoi făina în ploaie, amestecată cu praful de copt..

După ce se amestecă bine totul, se adaugă merele rase şi nuca pisată şi se incorporează bine

Albuşurile se bat spumă şi se adaugă şi ele peste compoziţia formată.

Se toarnă compoziţia într-o formă nu foarte mare, tapetată cu foaie de copt, se presară nuca mare pe deasupra şi se coace la foc potrivit până se rumeneşte.

Se lasă să se răcească şi se serveşte lângă cafea/ceai sau ca desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *