Prăjitură cu mere verzi şi bezea

Că tot este sezonul merelor verzi, dulci-acrişoare, iată o ce reţetă excelenţă, rocoritoare şi gustoasă puteţi face cu ele.

Prăjitură cu mere verzi şi bezea

Ingrediente:

  • 1 kg mere verzi
  • 100g unt
  • 7 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • Vanilie
  • 3 albuşuri pentru bezea

Mod de preparare

Într-un bol se bate un ou şi se freacă cu uleiul. Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt. Se frământă bine aluatul şi se întinde în forma de copt, unsă cu puţin unt şi presărată cu făină, sau tapetată cu foaie de copt. Foaia de aluat se întinde şi pe pereţii vasului.

Untul frecat cu 4 linguri de zahăr şi amestecat cu cel de-al doilea ou, se toarnă peste aluat şi se uniformizează.

Merele se curăţă şi se taie în feliuţe subţiri, ce se aşează apoi apoi deasupra cremei.

Se introduce tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp 3 albuşuri se bat spumă cu 3 linguri de zahăr.

Se scoate tava de la cuptor, se întinde uniform bezeaua rezultată şi se mai introduce la cuptor pentru câteva minute, până se rumeneşte uşor.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *