Prăjitură cu morcov, ghimbir şi cremă de brânză

Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă
- 4 morcovi
- o bucăţică de ghimbir (câţiva centimetri)
- 230g făină
- 100-150g zahăr brut (depinde de gustul fiecăruia)
- 100 ml ulei sau 50 g unt
- o linguriţă cu vârf bicarbonat de sodiu
- o linguriţă scorţişoară
- vanilie
- 100g fistic măcinat
Ingrediente pentru cremă:
- 1/2 pachet cremă de brânză fină sau brânză de vaci
- 20 g unt
- 100 g smântână dulce (min 20%)
- 3-4 linguri zahăr pudră (după gust)
- vanilie
Ouăle se bat bine, iar apoi se adaugă zahărul în ploaie. Se adaugă şi uleiul sau untul şi se amestecă în continuare cu telul. Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu făina şi scorţişoara şi se presară peste restul de ingrediente. Morcovul şi ghimbirul se rad pe răzătoarea mică, ior apoi se încorporează bine împreună cu vanilia. Se adaugă şi fisticul măcinat.
Compozia se toarnă într-o tavă pătrată tapetată cu hârtie de copt, nu foarte mare şi se bagă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatura de 180 grade.
Între timp se pregăteşte şi crema.
Smântâna se bate bine cu zahărul, iar apoi se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă bine, bine. Se lasă la frigider minim 30 de minute.
După ce se răceşte bine blatul, se ornează cu cremă şi fistic măcinat.