Prăjitură cu nucă de cocos şi ananas

Chiar dacă astăzi nu este o zi specială…vrem să facem din această zi mohorâtă, o zi mai frumoasă. Iată aşadar pentru astăzi un răsfăţ dulce primit de la una dintre prietenele noastremămici, pasionată de tot ce înseamnă dulce şi delicios 🙂
Mulţumim Irina Modog pentru această reţetă minunată!
Pentru blat:
- 7 albuşuri
- 5-7 linguri zahăr (depinde cât de dulce o doriţi)
- 2 linguri făină+12 linguri nucă de cocos răzuită
- coajă rasă de la o lămâie
Pentru cremă :
- un ananas proaspăt mic sau jumătate dintr-unul mai mare
- 300 ml smântână pentru frişcă
- 1 pliculeţ de gelatină
- 3 linguri zahăr
- vanilie
- nucă de cocos răzuită
Mod de preparare
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă tare, după care se adaugă treptat zahărul, până se obţine o compoziţie sticloasă.
Fulgii de cocos se adaugă apoi, precum şi coaja de lămâie. La final se adaugă făina, avându-se grijă să nu se lase compoziţia şi folosind două linguri pentru a o încorpora uşor.
Compoziţia rezultată se toarnă în tavă tapetata cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit până când blatul se rumeneşte uşor.
Pentru cremă, se pune gelatina la hidratat în 50 ml apă. Între timp ananasul se mărunţeşte fin, iar zeama rezultată în exces se foloseşte pentru prepararea unui sirop. Dacă fructul de ananas a fost foarte copt, veţi obţine mai mult suc, dacă nu, adăugaţi mai multe linguri de apă şi apoi zahărul. Acest sirop se încălzeşte uşor pentru a se topi zahărul mai uşor, după care adăugaţi gelatina şi amestecaţi bine până ce aceasta se topeşte complet.
Se toarnă apoi peste ananasul mărunţit, se adaugă vanilia şi se amestecă bine.
Frişca se prepară din smântâna bătută bine cu puţin zahăr, iar apoi se amestecă cu ananasul.
Crema obţinută se întinde uniform peste blatul de cocos, se presară fulgii de cocos din belşug şi se dă la rece pentru câteva ore.
Poftă bună!