Prăjitură cu nucă de cocos

prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 400g făină
  • 4 ouă,
  • 4 linguri lapte de cocos
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahăr de cocos
  • 2 linguriţe praf ce copt
  • 250 g unt fără sare
  • vanilie

 

Pentru cremă:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g unt
  • 8 linguri de zahăr pudra alb
  • 4 linguri pudră de tapioca sau amidon alimentar
  • 150 ml frişcă lichidă
  • vanilie
  • fulgi de nucă de cocos (de preferat proaspăt răzuiţi)

 

Pentru ornat:

  • 100g ciocolată cu lapte


Mod de preparare:

Într-un castronel se cerne făină şi se amestecă cu praful de copt.

Se amestecă 250 g unt şi 100g zahăr într-un castron mare, până când se obţine o cremă fină, apoi se adaugă unul câte unul gălbenuşurile, cacao, laptele de cocos şi vanilia. Se bat albuşurile de la cele 4 ouă spumă şi se pun peste crema de unt, amestecând uşor. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă şi ea în ploaie, încorporând cu grijă să nu se lase prea tare compoziţia.

 

Se încinge cuptorul la 175C. Se unge cu unt tava de copt sau se tapetează cu hârtie de copt. Alegeţi o tavă cu latura de maxim 25 cm. Dacă aveţi două tavi, puteţi coace foile separat, dacă nu puneţi toată compoziţia, iar după ce se coace, tăiaţi blatul pe jumătate.

 

Pentru cremă se pune laptele într-o crăticioară cu fundul gros, se lasă să se incălzească, apoi se adaugă untul şi se omogenizează. Se adaugă pudra de tapioca sau amidonul şi vanilia şi se amestecă la foc mic cu un tel până se îngroaşă, iar apoi se lasă la răcit.

Între timp se bate frişca cu zahărul pudră şi se dă la rece.

Când ambele componente ale cremei s-au răcit, se amestecă cu mixerul şi se adaugă nuca de cocos răzuită cât cuprinde, astfel încât să se obţină o cremă nici prea groasă nici subţire.

Blaturile pot fi lăsate aşa sau se pot insiropa cu apa de cocos obţinută din nuca de cocos (metodă de obţinere aici)

Crema se pune între blaturi şi deasupra în straturi uniforme, iar la final de ornează cu ciocolată rasă.

Un adevărat deliciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *